Formulier van eenheid in het groen

Formulier van eenheid in het groen

 

Ik schoffelde tussen bloesem en onkruid in de voortuin van onze pastorie. Het witte priesterboordje was al uitgebloeid, ik was niet herkenbaar. Een lief oud echtpaar sprak mij aan en zei: ‘Wat fijn dat u voor onze nieuwe pastoor de tuin opknapt.’ Ik vond dat zelf ook een goed idee. Toen ze me enkele dagen later bij de installatie achter het altaar herkenden, waren ze van schrik aan een cardiogram toe en hebben mij veel te lang excuses aangeboden. Mijn bijbelse opmerking dat Jezus ook voor een tuinman werd aangezien heeft nooit geholpen..

In feite was ik op mijn paasbest, ook als ik bedenk dat alles bloeit en zingt voor iedereen. Er is gelukkig geen rooms bloeiende prunus, noch een merel die zingt op gereformeerde grondslag. God schrijft het formulier van eenheid in het groen en we zijn allemaal vrijgemaakt om te kijken en te luisteren.

Gerard Oostvogel o.p. in Bilthovenier- in de tuin van de oecumene 2005.

Dit bericht is geplaatst in Bloei, Gerard Oostvogel, Meditatieve tekst. Bookmark de permalink.