Het zwijgen van God

Het zwijgen van God

Voetstappen in de branding

Foto: Marijke van der Giessen

Het stil worden voor God gebeurt in de verwachting dat de Stem zal antwoorden. Immers de Eeuwige sprak: ‘Ik zal hun antwoorden nog voor ze mij roepen, Ik zal hen verhoren terwijl ze nog spreken.'(Jesaja 65: 24).

Maar telkens weer doen mensen de bittere ervaringen op van een lege stilte en een zwijgende hemel. Vanaf het boek Job en de psalmen tot de  Shoah en de verschrikkingen in onze dagen is er de wanhopige stilte  van het niets.
Ook in de stilte van de nacht van Getsemane komt er geen antwoord. Alleen Lucas (22:43) ziet  een engel om hem kracht te geven’.

Met en voor allen die creperen in wanhopige stilte blijft Jezus tot in onze tijd roepen:
‘Mijn God, mijn God, waarom hebt U mij verlaten?
(Matteüs 27 vers 46)

Dit bericht is geplaatst in Bijbelse teksten, Stilte. Bookmark de permalink.