Over deze site

Deze plek op het wereldwijde web biedt verhalen en gebeden, liederen en rituelen. Bedoeld om jou en anderen te inspireren in doen en laten, om vrij te gebruiken in vieringen en bijeenkomsten, en voor persoonlijke bezinning.

Het materiaal van deze website komt uit verschillende (christelijke) geloofstradities en vormen van spiritualiteit die verbonden zijn met het ritme van de natuur, de zorg om de aarde en haar bewoners.

Materiaal kun je op verschillende manieren vinden:

  • Vinden wat je zoekt: via het jaargetijde, kerkelijk jaar of een thema. Om je te helpen vinden wat je zoekt, zie je op de startpagina een cirkel bestaande uit 3 soorten ‘jaarringen’. Elk woord in de cirkel is aan te klikken en leidt je naar teksten verbonden met dit woord.De seizoenen vormen het hart van de cirkel. Per seizoen hebben we aangegeven welke vieringen in de christelijke traditie aan dit seizoen verbonden zijn. Tenslotte hebben we thema’s per seizoen en per viering in de buitenste ring gezet. Deze thema’s kunnen een goed uitgangspunt vormen voor bijeenkomsten en vieringen.
  • Zoeken op een bepaald soort tekst: verhalen, gebeden, liederen, rituelen. Het is ook mogelijk om snel een bepaald soort tekst te vinden. Dit vind je onder ons aanbod.
  • Heb je niet gevonden wat je zocht, heb je zelf een bijdrage of een tip? Neem contact met ons op. Je kunt ons bereiken via ons contactformulier.